Behandelingen

Acrylnagels

 

Nagels verlengen of verstevigen kan met acryl. De verlenging kan zowel met tips als met sjablonen. Mijn voorkeur gaat uit naar sjablonen, daar deze beter en langer blijven zitten en mooier blijven. Met acrylnagels kun je de (onderlinge) lengte van je nagels zelf bepalen. Indien u zelf al mooie lange nagels heeft, dan zal ik alleen een verstevigende laag acry of gel aanbrengen. Dit wordt een 'overlay' genoemd.
Acryl bestaat uit twee delen, namelijk poeder (polymer) en vloeistof (monomer). Door deze twee bestandsdelen te mengen met elkaar vormt er een bolletje wat gemodelleerd kan worden op de nagel. Tijdens het modelleren van dit bolletje zal het acryl vanzelf uitharden in de lucht of onder een speciale uv- lamp (al naar gelang de soort acryl die je gebruikt).
Als het acryl hard genoeg is, kunnen de nagels in vorm worden gevijld. Door polijsten en het aanbrengen van een topcoat worden de nagels mooi glanzend. Het acryl heeft in totaal 48 uur nodig om geheel uit te harden.

 

Het zetten van acrylnagels

Nadat uw handen gedesinfecteerd zijn worden uw nagelriemen voorzichtig losgemaakt, gevijld en daarna wordt met een zachte vijl de glanslaag van uw nagel afgehaald. Om er voor te zorgen dat de tip / kunstnagel goed hecht wordt de natuurlijke nagel eerst vetvrij gemaakt.
Als er gekozen is voor sjablonen dan word eerst een sjabloon aan uw vinger vastgemaakt, waarop de nagel word gemodelleerd met een bolletje acryl. na het verwijderen van het sjabloon word de nagel op lengte en in model gevijld en verder afgewerkt met de eventuele nailart en een topcoat. Verder worden de nagelriemen in gesmeerd met olie en uw handen met een crème.

 

De kleur van de nagels

U kunt kiezen voor een naturel look, maar misschien wilt u wel een French Manicure in wit of een leuke kleur met eventueel glitters. Populair in de salon is de French Manicure. Dat zijn chique nagels met een roze nagelbed en een (fel) witte rand. Wisselt u graag af met verschillende kleuren nagellak, dan adviseer ik naturel, zodat de lak extra mooi uitkomt. Het faden van de glitters is ook een hele leuke optie! U laat hiermee twee kleuren in elkaar overlopen, zonder dat je een duidelijke lijn ziet. Wilt u iets bijzonders ? Dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een mooie Nailart.

 

Verlenging

Het grote voordeel van kunstnagels is dat al uw nagels direct dezelfde lengte krijgen. Uw nagels zijn op iedere gewenste lengte te maken. Het is wel goed te weten dat hoe langer de nagels zijn, hoe kwetsbaarder ze zijn. Veel vrouwen moeten wennen aan (erg) lange nagels. Ik adviseer eerst een gemiddelde lengte te kiezen. Bij de volgende afspraken kunnen we de lengte dan aanpassen.
Zijn uw nagels te kort of ongelijk van lengte, dan is verlengen een goede optie.
Afhankelijk van de toestand van de natuurlijke nagels en uw wensen, kiezen we samen voor de gewenste lengte en het model. Qua model zijn er verschillende mogelijkheden, vierkant, ovaal/rond, amandel, stiletto, facet, bridge, etc
.

 

Onderhoud

Acrylnagels hebben bijna geen onderhoud nodig. Tweemaal per dag met nagelriemolie in masseren is voldoende. De olie zorgt er voor dat de natuurlijke nagel verzorgd wordt, en houdt de Acrylnagels tevens flexibel. Deze nagelriemolie is bij ons te verkrijgen, tevens kan ik u adviezen geven om zo lang mogelijk van uw nieuwe nagels te genieten.
Nabehandeling

Kunstnagels of een versteviging van de natuurlijke nagels kunt u blijven dragen zolang u wilt. Omdat uw eigen nagels doorgroeien onder de kunstnagels, moet u wel regelmatig de uitgroei bij de nagelriem laten bijwerken. Afhankelijk van de vorm en groei van uw natuurlijke nagels is een nabehandeling iedere twee tot vier weken noodzakelijk. In overleg kan ik de nagels naar uw wensen aanpassen en de eventuele reparaties uitvoeren. Na deze behandeling zien uw nagels er weer als nieuw uit.

Gelnagels

Gelnagels zijn zeer sterke en flexibele kunstnagels en worden toegepast voor het verstevigen en het verlengen van de nagels. Bij het verstevigen van de nagels wordt de gel alleen aangebracht op de nagels, bij het verlengen van de nagels wordt gebruik gemaakt van tips of sjablonen.
De gel is een stroperige substantie welke pas hard wordt onder UV licht. Het voordeel is hiervan is dat de nagels makkelijk gemodelleerd kunnen worden totdat deze onder de speciale UV lamp worden gehouden.
De gel is geurloos (in tegen stelling tot acryl) en is (meestal) hypoallergeen. De gel kan op verschillende manieren worden afgewerkt: Naturel, French (witte tips), Color Gel, Nailart of gelakt met eventueel verschillende kleuren en motieven.

 

Het zetten van gelnagels

Nadat uw handen gedesinfecteerd zijn worden uw nagelriemen voorzichtig los gemaakt, kort gevijld en daarna wordt met een zachte vijl de glanslaag van uw nagel afgehaald. Om er voor te zorgen dat de tip / kunstnagel goed hecht wordt de nagel eerst vetvrij gemaakt.
Als er gekozen is voor een sjabloon dan word de gel op de nagel gemodelleerd. Doorgaans worden er 3 laagjes gel aangebracht welke onder een speciale UV lamp worden uitgehard.
Als er gekozen is voor een tip dan wordt de tip geplaatst en op de gewenste lengte geknipt. Met een vijltje wordt het randje van de tip gevijld totdat die allemaal dezelfde lengte hebben en de nagel en de tip een geheel vormen. Nu kan de Gel op de nagel worden aangebracht. Doorgaans worden er 3 laagjes gel aangebracht welke onder een speciale UV lamp worden uitgehard.

 

Afwerking

Afhankelijk van de gewenst look wordt er als laatste laag een blanke gellaag of gekleurde gellaag aangebracht, of een nailart print. Voor French Manicure wordt gebruik gemaakt van een blanke laag. De gekleurde gel is als vervanging van nagellak.
Als de gel uitgehard is wordt de nagel in het uiteindelijke model gevijld en gepolijst. Voor de verzorging van de nagelriemen worden deze ingesmeerd met een crème of olie. Als de nagels klaar zijn hoef je je nagels dus niet meer te lakken en je nagels blijven een week of 3 - 4 mooi.
Let op!! Onder de lamp wordt de gel weliswaar uitgehard maar dat is alleen de bovenste laag. De gel heeft nog 48 uur nodig om helemaal uit te harden en daarom ook het dringende advies om de eerste 48 uur niet met hun nagels te tikken. Daardoor kan er lucht onder de gel laag komen waardoor er lifting kan ontstaan en de kans bestaat dat de gel loslaat van uw nagelbed.

 

Onderhoud

Gelnagels hebben bijna geen onderhoud nodig. Tweemaal per dag met nagelriemolie in masseren is voldoende. De olie zorgt er voor dat de natuurlijke nagel verzorgd wordt, en houdt de Gelnagels tevens flexibel. Deze nagelriemolie is bij ons te verkrijgen, tevens kan ik u adviezen geven om zo lang mogelijk van uw nieuwe nagels te genieten.
Nabehandeling

Kunstnagels of een versteviging van de natuurlijke nagels kunt u blijven dragen zolang u wilt. Omdat uw eigen nagels doorgroeien onder de kunstnagels, moet u wel regelmatig de uitgroei bij de nagelriem laten bijwerken. Afhankelijk van de vorm en groei van uw natuurlijke nagels is een nabehandeling iedere twee tot vier weken noodzakelijk. In overleg kan ik de nagels naar uw wensen aanpassen en de eventuele reparaties uitvoeren. Na deze behandeling zien uw nagels er weer als nieuw uit.